Våre første reisedøgn

Skrevet 1. Februar – backlog

Av Jan Robert

29. januar

Reisen vår startet hos Mathias. Ingen av oss fikk sove noe særlig.. Spenningsnivået var rett og slett for høyt. Vi ventet ganske lenge med å legge oss denne siste kvelden i Oslo fordi vi ventet på at vasemaskinen skulle bli ferdig. Den var ikke ferdig før i 1-tiden på natta. Vi måtte opp i 8 tiden for å spise forkost, lage matpakke og reise til gardermoen. Mens vi ventet var vi stuptrøtte, men det er jo typisk det at da vi først får lagt oss at vi begge blir lys våkne.

Dette skriver jeg mens vi sitter og venter på at telefonene våres skal få litt strøm før vi drar ut i Bangkok. Klokken på dataen sier 05:22, men det er norsk tid. Her er klokka 11:22.

30. januar

Da dagen for avreise kom så gikk ting veldig smertefritt. Vi dro fra Mathias i noe som føltes ut som -20 kuldegrader, men tror “bare” det var -15. Vi hadde ikke på oss noe annet enn en hettegenser, langbukse og joggesko. Tonje hadde på seg en dongerijakke som ho skulle ha med til Thailand. Heldigvis var det ikke langt å gå til trikken. Vi hadde egentlig tenkt til å ta taxi så vi slapp å vente på trikk i så lite klær, men det gikk ganske fint. Trikken kom og vi tok oss ned til jernbanetorget hvor vi gikk for å ta tog til Gardermoen.

Vi var på gardermoen ca klokken 10 den 30. Januar. Der måtte vi vente en god time før vi kunne sjekke inn og gå igjennom sikkerhetskontrollen. Det passet egentlig ganske bra.. både jeg og Tonje var på toalettet en del ganger før vi passerte. Her var det mye nerver og følelser. Vi skulle faktisk forlate Norge i planlagte ca 6 måneder.

Sikkerhetskontrollen gikk smertefritt. Flyet skulle lettet 14:05, men vi måtte vente på en person som var forsinket, så vi var ikke i luften før klokken 15:00 sharp. Tok litt tid før vi faktisk var på rullebanen fordi vi måtte av-ise vingene på flyet før vi taxet bort.

Når vi først var i luften så kunne vi endelig slappe helt av. Vi hadde sagt opp leilighet, pakken sekken for 6 måneder og jeg tror vi har fått med oss alt vi trenger. Flyturen var helt OK med vindusplasser. Personen som satt ytterst på vår rekke var selvfølgelig av typen som ble brydd når vi spurte om han kunne flytte seg når vi skulle strekke på beina eller på toalettbesøk.. men det gikk. Han måtte tonje deale med, fordi ho satt i midten. Han var stupfull hele flyturen, så han bare gryntet litt og flyttet på seg. Vi var heldigvis synkroniserte, så det var ikke mange gangene vi var oppe på vår 11 timers lange reise, men det kom til en punkt hvor skuldrene våre hevet seg igjen. Vi fikk utlevert Immigration-forms av flypersonalet. DET har ikke jeg fylt ut før. Kanskje jeg har gjort det da jeg har reist med bestemor eller Mamma før, men det kan jeg ikke huske, så det gikk en stor chill igjennom ryggen min. Tonje ble veldig stresset ho også. Vesentlig mer stressa enn meg.

31. januar

Vi var Kjempe nervøse da vi gikk igjennom passkontrollen på Bangkok flyplass.. tenk om vi hadde fylt ut noe feil! Det hadde vi ikke.. så det gikk veldig bra det også. Helt til vi møtte på neste voksen-problem.. Hvordan i alle dager skulle vi komme oss fra flyplassen til hotellet vi skulle oppholde oss på? Taxi? Buss? Tog?.. Vi så jo veldig turistaktige ut da vi kom ut i ankomsthallen, så vi ble overfalt av alt mulig rart. Tilbudt taxi til 1400 baht (ca 370 kr). Det er ganske dyrt..eller? Vi har jo ikke satt oss inn i valutakursen. Alt vi visste var at vi hadde tatt ut 5000 baht som vi tenkte var nok i et par dager, men da taxifolka skulle ha 1400 baht for en tur til hotellet, så ble vi litt tvilende, og veldig skeptiske til disse prisene. Vi så jo faktisk ut som turister, og vi vet godt at turister ofte er lette mål. Noen 10-talls minutter senere og samtaler klokere, så kom vi frem til at det lureste var å ta tog inn til sentrum. Det kostet hele 35 Baht per person.. Det er 10 kroner. Tenk litt på det: Taxiene skulle ha 1400 Baht, så fant vi taxi med meter som anslo ca 1800 baht, og tog – 35 baht. Det var en ganske enkel beslutning. Det eneste vi bommet på var å kjøpe billett til feil stasjon. #turist…

Vi gikk av en stasjon for tidlig. Det kostet oss bare 30 minutter ekstra til fots.. men søvndeprimerte som vi var, så gikk det faktisk overraskende bra! Vi vurderte å gå inn igjen og bare kjøpe en billett til neste stasjon, men vi er jo på tur, så vi gikk. Langs en hovedvei. Med fortau. Her møtte vi vår største frykt så langt på vår tur: Å krysse disse mange-felts veiene. Shit.. Vi så ikke noe grønn mann her nei. Her måtte vi følge med på når bilene fikk rødt lys, se oss for 5 ganger og krysse på sikt! Og ta til betraktning at bilene kjører på feil side av veien! Det blir litt mye på en gang. Ikke var det noe folkemengde å følge heller, for alle andre kjørte scooter eller bil.

Google Maps og en datapakke er undervurdert ass.. Det hjalp så mye på å finne frem til hotellet vårt. Vi var trygt fremme klokken 10 på morgenen. Flyet hadde landet rundt 7-tiden, så må innrømme at jeg er ganske imponert av hvor raske vi var fra flyplassen til destinasjonen for dagen.

På plass på rommet så er vi veldig fornøyde med hotellstandarden, men ikke med lokasjonen. Vi skal bare være her i 2 netter før vi sjekker inn på et hostell ved the infamous Khao San Road. Backpack-huben i Bangkok. Vi hadde bare tenkt til å ta en liten nap på rommet før vi gikk for å utforske. Vi la oss ned i 11-12 tiden, så våknet Tonje i 19-tiden, men jeg var ikke mulig å få liv i før 20. Vi tok oss en kjapp tur ut for å spise middag og kjøpe litt snacks, vann og øl. Vi tenkte at vi skulle sitte oppe litt denne kvelden, men vi var begge så trøtte at vi måtte kaste inn håndkleet og legge oss da klokken var omkring 01:00.

1. februar

Nå sitter vi på rommet begge to og bestemte oss for å skrive et slags blogginnlegg eller dagbok hver for oss, mens vi venter på at mobilene våre skal bli fulladet før vi tar fatt på dagen og reiser ut i byen. Frokost ble inntatt klokken 0700 etter at vi våknet i 05:30 tiden. Den tullete døgnrytmen henger litt igjen, men det er deilig. Da kom vi oss opp og får en lang dag! Tror ikke det blir så sent, men hvis vi klarer å holde oss til kvelden kommer, så får vi en normal dag i morgen, 2. februar. Idag har vi tenkt til å besøke CenterWorld-kjøpesenter. Angivelig et av verdens største med 700.000kvm med stuff og over 100 restauranter. Vi er begge food-junkies, og jeg trenger shorts. Den tykke chille-buksen fra Norge er litt mye i en luftfuktighet på 65% og 30 varmegrader. Kanskje vi stikker å sjekker ut en av Buddahene her i byen. Har sett masse bilder av de, og det må vi få med oss. Hadde også vært fett å titta på en skybar. Vet om en, men det skal visst være veldig crowded, og google maps gir den hele 4 dollartegn. Sååå, det kan hende at vi rett og slett må finne en annen, hvis ikke så kan det hende at 6 måneders backpacking blir til en fylletur på det dyreste stedet i bangkok.

Snakkes!

Jan Robert

2 kommentarer om “Våre første reisedøgn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s