Hong Kong

Nå er vi i Hong Kong, eller HK som hippe reisere som oss kaller det. Denne lille rare delen av Kina er virkelig unik. Området er ikke veldig stort, men det er proppet med skyskrapere. På vei hjem fra flyplassen kjørte vi forbi gress og skog før det plutselig dukket opp 50 skyskrapere ut av inget. Alle bygningene var helt like og sto plassert helt inntil hverandre. Selv om det var masse plass rundt, så valgte de å plassere de så nærme hverandre som overhodet mulig. Ikke spør meg hvorfor. Vi hadde ikke engang kommet oss inn til byen. Jeg tok dessverre ingen bilder av det. Men her er et bilde som viser byen fra andre siden av elven!

Det er litt som å kjøre inn til Oslo fra Sverige, men når du kommer til Moss så er det ikke en liten by du ikke engang ser fra E6, men en hævv med skyskrapere som står som sild i tønne. Plutselig og helt unødvendige høye bygninger. Så kjører du fem minutter videre og så ser du bare skog igjen. Kanskje de ikke vet hvordan de skal bygge lavere bygninger? Kanskje hvis man går byggingeniør og snekker her, så har de bare to fag, skyskraper 101 og skyskraper 201.

Noe det også er verdt å nevne er det at de bygger sikringer utenpå bygninger med bambus. Bambus festet med tråd! Hvis en bygning skal renoveres så virker det som om bambus er noe de foretrekker ovenfor sikkerheten og stødigheten av metall. Men hei, vi er i Asia. Kanskje Bambus er bedre? Ikke vet jeg.

Her sitter vi på ferja over til fastlandet, og hvis du ser på bygningen foran oss, så er den sikret av bambus!

Her er bygningen ganske lav, så for å bevise at de sikrer med bambus, blir jeg nødt til å innrømme at jeg overdrev da jeg sa at alle bygninger er skyskrapere. Flaut!

Hong Kong er stort og uoversiktlig! Vi er fullstendig overveldet over byen. Vi bor på Hong kong island, som er over vannet fra fastlandet. Byen deles i to av en ganske stor elv. Som er litt upraktisk, men fungerer som bare pokker når man skal ta fine og flotte bilder av byen. Som bildet under! Dette bildet har jeg faktisk tatt! Og med en god dæsj med redigering så ser det dritbra ut, hvis jeg kan si det selv. Dette bildet kunne jo nesten blitt solgt på ikea! Så flink er jeg!

Prisene i Hong Kong er høye. De er på høyde med norske priser på mat og alkohol. Som er litt morsomt, for før vi kom hit visste jeg veldig lite om Hong Kong, det var litt Jan Robert sin greie å dra hit og jeg fulgte etter. Og Jan Robert hadde lest at HK er verdens billigste sted for øl. Så vi var supergira og tenkte at dette blir billig og gøy.

Første restauranten vi sjekket ølprisene på, så kostet en halvliter øl 90 Hong Kong dollar. Som er nesten 100 norske kroner. Det er jo Oslopriser! På Aker brygge. Vi bare WTF. Og en middag koster 160 – 200 kroner for en rett. Vi begge ble litt sånn, ojda dette blir dyrt for oss. Så vi gikk videre.

Så fant vi ut hvorfor det er så billig å drikke øl i HK. Og det er 7/11. 7/11 i Asia er det beste i verden! Vi elsker 7/11. De har masse god mat, de er over alt og de har billig øl!

3 halvlitere på 15 kroner! FEMTEN KRONER for 3 HALVLITERE! OG DET ER LOV Å DRIKKE I GATENE HER!

SÅ når vi dro ut på lørdag så hang(!) vi utenfor 7/11 sammen med alle andre og drakk sinnsykt billig øl. Vi var i bargata, the place to be, og vi gikk ikke inn et eneste sted. Sto ute og pratet med masse mennesker, det var supersosialt og veldig lommebokvennlig.

Må også nevne at HK har veldig fine offentlige toaletter som er gratis og i god stand( hvertfall jentetoalettene, Jan Robert var ikke like imponert). Og den nærmeste var rett ved siden av en minipark med benker. Så vi kjøpte øl på 7/11, gikk 50 meter til en park og når ølen ga beskjed om at den var ferdig med oss, så gikk vi 50 meter videre til et toalett. Var helt perfekt! Jeg er virkelig imponert!

Her har vi møtt noen hyggelige mennesker, en amerikaner, en svenske, og to innfødte! Veldige hyggelige mennesker!

Og en selfie selvfølgelig! Drikke på gata er ikke noe jeg ofte gjør( park i Oslo telles ikke) så det måtte dokumenteres!

Stay tuned for neste innlegg. Hvis dere er heldige tar det ikke 1 måned til neste innlegg legges ut!

5 kommentarer om “Hong Kong

  1. Eventyret fortsetter – hyggelig og ikke minst morsomt å få være med til HK, selv for oss som er mer uhippe enn dere! Spennende teorier på kinesiske byggfagvarianter 😂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s